Regeringen och utbildningsminister Jan Björklund presenterar idag en stor satsning på matematiken i den svenska skolan. Totalt kommer 2,6 miljarder att tillföras matematikundervisningen. Bland annat i form av satsningar på vidareutbildning av mattelärare, men också i form av fler matematiktimmar i grundskolanskolan. Ett välkommet förslag som ytterligare kommer att stärka den svenska skolan. Det blir också tydligt att Folkpartiet i regeringen gör skillnad!

DN skriver också mer om detta här.

Annonser

6 Comments »

 1. Dimridå.Att skylla på att lärarna är för dåligt utbildade i matematik är genomskinligt.Om man istället presenterade statistik över vilken grupp elever som drar ner betygen i matematik så ser man var det egentliga problemet ligger.

  Självklart kan inte elever som inte kan läsa och skriva mycket svårare att lära sej matematik.
  Där är huvudproblemet och således hjälper det ingenting att utbilda lärarna än mer i matematik för denna yrkesgrupp har redan tillräckliga kunskaper i matematik såväl som i hur man lär ut ämnet till eleverna.

 2. Nej, många lärare som undervisar i matematik har inte tillräckliga kunskaper. Av de lärare som undervisar i årkurs 6-9 är endast 40 % fullt behöriga. Många av de lärare som undervisar de yngre eleverna har inte en enda högskolepoäng i matematik. Självklart är det svårt att undervisa när man själv inte har tillräckliga kunskaper. Det vill regeringen ändra på och jag tror att det så småningom kommer att ge resultat.

 3. Lotta har förstås rätt om andelen lärare som läst matematik.
  Återstår för staden att i framtiden locka duktiga naturvetare
  att bli lärare i Stockholm. Med dagens löneläge är före-
  taget utsiktslöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s