Bostadsminister Stefan Attefall uttalar sig idag i Metro kring studenternas bostadssituation. Enligt Metro menar Attefall att tillgången på studentbostäder kan komma att påverka hur regeringen i fortsättningen tilldelar studieplatser på landets lärosäten.

Resonemanget är helt absurt. Studenter ska välja studieort där de akademiska studierna är bäst och där utbildningen kan leda till arbete.  Jag är väl medveten om den svåra bostadssituation som råder i Stockholm för studenter. Så sent som i går berättade fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) om nya initiativ för fler studentbostäder.

Enligt en studie från landstingets regionplanekontor kommer det att råda brist på 73 000 högutbildade i Stockholmsregionen redan år 2030. Om Stockholm ska fortsätta vara landets tillväxtmotor behövs fler studenter, inte färre. I ljuset av detta ter det sig milt sagt märkligt att som bostadsminister rekommendera studenterna att välja bort storstäderna.

*Uppdatering* Jag kommenterar förslaget i Metro.  Idag backar Attefall också något från sitt uttalande. 

Annonser

4 Comments »

  1. Detta är en viktig fråga. Fler lediga studentlägenheter. Det ska inte bli en klassfråga att ungdomar som har föräldrar som betalar för dem fortsätter att bo hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s