På Brännpunkt skriver idag bland andra Christer G Wennerholm om behovet av en utbyggd tunnelbana i Stockholm. Folkpartiet anser att det är nödvändigt att bygga ut tunnelbanan och det är bra att moderaterna nu följer efter. Det är svårt att veta vad som föranlett denna kursförändring men den är trots det glädjande. Tillväxten och sysselsättningen i Sverige och i Stockholm har ökat och det har i sin tur lett till större utrymme för infrastruktursatsningar, som i sin tur kommer att gynna tillväxten. 

Som jag tidigare skrivit på DN-debatt vore det bra om man kunde tidigarelägga vissa infrastruktursatsningar i Stockholmsregionen. Med Stockholm som Sveriges ekonomiska motor kommer minskad trängsel och snabbare resande här gynna hela Sverige.

Annonser

3 Comments »

  1. Va bra, en uppgång i varje gathörn,eller?
    Tunnelbanan är blaha blaha, satsa istället på utbyggnad och förbättring av pendeltågen, de som sällan går i tid

  2. Det låter ju bra men hur ser det egentligen ut i de egna leden? Under rubriken ”Stockholms nya kollektivtrafik” finns mycket om båtbussar, spårvägar, lokalbanor och det är lätt att tro att kollektivtrafikens viktigaste fråga är möjligheten att ta med cykeln. Ordet tunnelbana finns på ett enda ställa och då rör det sig om vad vi redan har. Är det möjligtvis dags att öka takten lite?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s