Stockholm elever blir allt mer nöjda med skolan. I den nya brukarundersökning som Svenska Dagbladet skriver om i dag ökar elevernas och föräldrarnas betyg på grundskolan inom nästan alla områden. Åtta av tio elever i årskurs 2 och 5 är som helhet nöjda eller mycket nöjda med skolan och ger betyget 4 eller 5 på en 5-gradig skala, vilket är en liten ökning sedan 2010. I årskurs åtta ger sju av tio elever skolan höga betyg, en ökning med tio procentenheter sedan 2010. Endast mellan 6 och 12 procent av eleverna svarar att de är missnöjda med skolan som helhet. Allra mest nöjda med skolan är eleverna i årskurs 5.

Ett av de områden där nöjdheten ökat mest gäller lärarna. Allt fler elever och föräldrar ger betyget 4 eller 5 på frågan om lärarnas undervisningsskicklighet. I årskurs 5 svarar hela 90 % att deras lärare är bra på att undervisa. Även lärarnas förmåga att väcka intresse och lust att lära får bättre resultat i 2011 års undersökning.

Brukarundersökningen visar också att eleverna blivit mer nöjda med tryggheten och stämningen på skolan. 85 % av eleverna i alla årskurser känner sig trygga i skolan. Ca 10 % ger betyget 3 och bara några få procent svarar att de är missnöjda med tryggheten.

Ett annat glädjande resultat i undersökningen är att allt fler elever uppger att de ofta använder dator i skolarbetet. Ökningen märks framför allt i låg- och mellanstadiet. Jag hoppas och tror att vi nu börjar se resultatet av våra satsningar på ökad datortäthet i skolorna, fortbildning för lärare kring IT-pedagogik och trådlösa nät på alla skolor.

Annonser

2 Comments »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s