Dagens Nyheter skriver idag om Stockholms satsningar på cyklister. För Folkpartiet har cykelfrågan länge varit central. Vårt initiativ i fjol om att få svänga höger även vid rött,  sk ”Right on red”, undersöks nu vilket är glädjande. Det är också bra att en prioriteringsordning för investeringarna görs så att de mest trafikerade sträckorna kan upprustas först. En annan bra sak jag än en gång vill tipsa om är cykelreseplaneraren. Här kan du även klicka i om du vill ha kortaste vägen eller separat cykelbana i så stor utsträckning som möjligt. Det är roligt att så många fler väljer att cykla i Stockholm varje år, nu rör sig över 150 000 cyklister i Stockholms innerstad en vanlig dag. Att fler cyklar avlasta både kollektivtrafiken och vägarna, samtidigt mår de som cyklar bättre. 

Alla, även bilister, tjänar på att fler cyklar och därför kommer jag och Folkpartiet fortsätta driva cyklisternas perspektiv här i Stadshuset.

Jag har tidigare skrivit om cykling här.

Annonser

4 Comments »

  1. Det stora problemet är ju att i princip alla idag cyklar på en egen cykel. Det innebär två hjul per person, varje person tar upp en orlmligt stor plats på cykelbanan.

    Därför: Inför en egen cykelbana för tandemcyklister. Genom att uppmuntra folk att cykla kollektivt kan vi få bort mycket av trängseln på våra cykelvägar.

  2. Mycket bra! Men vad händer vid aktuella problemplatser som tex Tegelbacken? Vore fint om FP kunde fixa ´kaoset’ där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s