Fem ledande region- och landstingspolitiker från Folkpartiet går i dag till attack mot Socialstyrelsens och Datainspektionens förbud mot SMS-påminnelser om tandläkartider.

”Att en SMS-påminnelse skulle vara ett brott mot den personliga integriteten är så överdrivet byråkratiskt nitisk, att vi häpnar”, skriver bland annat Anna Starbrink och Birgitta Rydberg på SvD Brännpunkt.

Jag kan bara hålla med. SMS är ett utmärkt och omedelbart kommunikationsmedel. Inom en snar framtid hoppas jag att Stockholms stad använder SMS för att meddela föräldrar om elever skolkar. Det är bara att hålla tummarna för att inte det också döms ut av klåfingriga myndigheter.

Annonser

5 Comments »

  1. Instämmer i kritiken mot SMS-förbudet, när ska våra myndigheter förstå att de ska ge service till medborgarna och inta sätta käppar i hjulen för människor.
    De som fattar dessa beslut borde ju ändå vara människor av kött och blod som kan se skillnad på sånt som är bra för vanligt folk.
    Det är så lätt att bara förbjuda saker och ting och tro att saker blir bättre bara för det.
    Heder åt den myndighet som kan göra en pudel och ta fighten för det som ger en fungerande vardag.

  2. Om datainspektionen ville göra någon nytta kunde den i stället arbeta för att skydda allmänheten mot trojaner och andra integritetskränkande datavirus. Det cirkulerar rätt mycket skräp på internet, det liknar ibland rena vilda västern. Datainspektionen visar dåligt omdöme när den ger sig på dem som försöker använda modern teknik på ett både laglydigt och konstruktivt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s