Det nya förslaget, utan de tunga byggnaderna.
Slussen, den nya.

 

Det tidigare slussenförslaget

 

Idag har Alliansens gruppledare i Stadshuset presenterat det nya utställningsförslaget över hur det framtida Slussenområdet skulle kunna gestaltas. Förslaget skiljer sig kraftigt från det förslag som ställdes ut för drygt ett år sedan. Borta är de byggnader som skymde utsikten över Mälaren och Saltsjön. Borta är också den ”mur” som i det tidigare förslaget reste sig på Södermalmssidan.

Ur folkpartiets synvinkel är det nya förslaget välkommet. Vi har hela tiden drivit att utsikten inte får byggas igen och att det förra förslaget  gav ett alltför massivt intryck. Det är naturligtvis glädjande att vi fått gehör för våra idéer inom Alliansen

Slussen är en viktig plats i Stockholm, både historiskt och för dagens stockholmare. På en liten yta ska olika trafikslag och mängder av människor samsas varje dag. Slussen är först och främst en knutpunkt och ska så förbli. Här ska människor kunna gå, cykla, åka buss och köra bil, förhoppningsvis på ett bättre och mer säkert sätt än idag. I framtiden kommer sannolikt också en spårvagn trafikera bron mellan Södermalm och Slussen.

 Så här skrev jag om det förra utsällningsförslaget: https://lottaedholm.wordpress.com/2010/01/25/forsiktig-byggnation-ar-en-forutsattning-for-nya-slussen/

Andra bloggar som skrivit om Slussen:

http://www.stockholmskyline.se/

http://www.yimby.se/

http://madeleinesjostedt.wordpress.com/tag/slussen/

Annonser

4 Comments »

  1. Åh gud så gulligt pittoreskt det kommer bli, kan knappt vänta på att få ta kaffe latte i solen i detta idylliska landskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s