Guldlänken är en tävling som varje åt utser den mest innovativa svenska e-förvaltningsutvecklingen i offentlig sektor till nytta för medborgare och företag. Elektronisk förvaltningsutveckling låter kanske inte superspännande men det är ett enormt viktigt område om man vill förenkla vardagen för oss stockholmare. Idag utsåg juryn fyra finalister och det är jätteroligt att Stockholm stad finns med bland dem. Jämför service och Förskoleportalen är e-tjänster som förenklar vardagen för många småbarnsföräldrar. Jag är stolt och glad över att Stockholm är med bland de fyra finalisterna och hoppas såklart på guld när vinnaren utes 25 maj.

Denna finalist tar ett genomarbetat grepp på barnomsorgsfrågorna där föräldrar får ett stöd för hela processen från att jämföra förskolor, att ansöka om förskoleplats och att hålla en levande relation med den förskola där barnen har sin plats. Lösningen visar också upp en omfattande integration ”bakom kulisserna”.

Guldlänken arrangeras av Vinnova, E-delegationen och Sveriges Kommuner och Landsting i samverkan med konferensen Offentliga Rummet.

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–> <!–[endif]–> 
Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s