I dag skriver jag på Newsmill om mobbning. Framförallt är det viktigt att allt arbete mot mobbning baseras på vetenskaplig grund, annars riskerar man att gör mer skada än nytta.

Läs gärna hela artikeln här.

Annonser

2 Comments »

  1. Det låter som en bra grund Lotta! Vi kan inte flamsa runt i några metoder som är skadliga eller som någon knåpat ihop utan riktigt bra vetskap om hur mobbning funkar både rent fysiskt och rent psykiskt hur en mobbare funkar. Farsta metoden använder en stor del av skolorna idag, den kräver minst arbetstimmar ifrån lärarna, den är billigast att köpa in och den har ingen avsatt tid för eleverna att jobba med ämnet på lektionen. Dessutom utesluter den mycket av föräldrarnas ansvar.

    Vi kan inte tro att vi kan köpa oss fria genom att skaffa en metod. Det handlar om att alla måste vara medmänniskor, säga ifrån, ingripa, ta eleverna på allvar och sedan samarbeta med varandra. Fler vuxna ute på skolgården krävs, det krävs också en obligatorisk kurs på lärarprogrammet om ämnet, som just nu inte finns. Det krävs också att vi tar bort tanken av att flytta på mobbaren eller den utsatte, vi flyttar bara problemet till nästa skola, då eleverna har samma beteende. Vi måste satsa mer på skolhälsovården.

    Jag föreläser ute i skolorna i bland annat i kommunen du har hand om, Stockholm. Jag ser tydligt hur dålig kunskap lärarna har och jag hör många elevers historier. Du kan ta en titt på min hemsida, så lär du dig lite mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s