Idag invigningstalade jag på gymnasiemässan Future Friday i Kista som KTH, Stockholms universitet och Kista Science City ordnar. Under mässan får 1 500 gymnasielever, framför allt från årskurs två och tre, pröva på studentlivet i ”lightversion”. I mitt invigningstal underströk jag vikten av att ungdomar idag skaffar sig en högre utbildning, gärna inom IT som ju även fortsättningsvis kommer att vara en tillväxtbransch. IDG skrev nyligen om att IT-branschen skriker efter folk, och det är svårt för företagen att hitta rätt kompetens.  Undersökningar visar att vart fjärde IT-företag har svårt att rekrytera och att branchen efterfrågar ca 10 000 personer. Det behövs inte bara duktiga programmerare utan det handlar snarare om att locka en bredd av kompetenser. Kreatörer, designers och managementkonsulter spelar en viktig roll i det digitala Stockholm.

På bilden står jag och pratar med Robert Rönngren från  KTH, en av de ansvariga för mässan. En eldsjäl för att intressera gymnasieungdomarna för tekniska och naturvetenskapliga utbildningar.

<!–[if gte mso 9]> ac17161 12.00 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–> <!–[endif]–> 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s