Trots flera löften till väljarna om att aldrig samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna har de rödgröna än en gång lyckats göra upp med dem. I detta fallet rör det sig om det fria skolvalet, som än en gång ska utredas. Om Rossana Dinamarcas (V) motion säger Sverigedemokraternas Richard Jomshof att  ”Jag tycker att det är en jättebra motion och jag stödjer den helhjärtat.”

Så sent som förra året förklarade Vänsterpartiets Lars Ohly att:  ”Vi samarbetar aldrig med Sverigedemokraterna, vi förhandlar aldrig med Sverigedemokraterna, och vi måste nu ta oss an uppgiften att bekämpa rasism och främlingsfientlighet även på lite längre sikt.” Nöden verkar dock inte ha någon lag, och i fallet med det fria skolvalen var man tvungen att göra ett undantag från detta ”aldrig” ännu en gång. 

Självfallet går det ibland inte att undvika att Sverigedemokraterna röstar med de rödgröna. Att som i Dinamarcas falli gårdagens Rapport (ca 14 minuter in), helt undvika problematiken med att ge ett främlingsfientligt parti inflytande och istället hänvisa till att det viktiga bara är sakfrågan är dock anmärkningsvärt. Frågan är om inte det borde få  en och annan rödgrön väljare att sätta kaffet i vrångstrupen.

Annonser

4 Comments »

 1. Nej, vare sig de rödgröna eller Vänsterpartiet har ”gjort upp” med Sverigedemokraterna. Vänsterpartiet har däremot lagt en motion som vi ställer oss bakom. Det är något helt annat.

  Menar du Lotta att Vänsterpartiet ska rösta emot sin egen motion bara för att vi väljer att stödja den?

  Och hur agerar ni själva i riksdagen när vi väljer att stödja era förslag? För om vi ska resonera så som du gör nu, kan jag i så fall peka på flera tillfällen då Alliansen ”gjort upp” med och ”gjort sig beroende” av Sverigedemokraterna, vilket borde inneburit att en hel del kaffe hamnat i fel strupe de senaste månaderna.

 2. Skrämmande att en politiker som Edholm kan vara så uppenbart intellektuellt ohederlig. Någon form av nivå måste man väl ändå hålla om man innehar hennes position?

 3. Precis som jag skrev så går det naturligtvis inte att undvika att sverigedemokraterna röstar med både alliansen och de rödgröna ibland. Jag är bara förvånad över att Dinamarca så lättvindigt viftade bort reportens fråga och hävdade att sakfrågan var det enda som var intressant. Så lät det inte före valet.

 4. Lotta, tror du verkligen på fullaste allvar att (v) gillar (sd)?
  Du framställer dig bara som en förlorare med ditt påstående.
  Skriv gärna om alla miljoner som hamnar i riskkapitalbolag tack vare (fp)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s