Jag har idag fattat ett så kallat ordförandebeslut för Utbildningsnämndens räkning om att återkalla tillståndet för förskolan Lilla Ny att bedriva förskoleverksamhet. Beslutet gäller med omedelbar verkan.

Verksamheten vid Lilla Ny är av så undermålig kvalitet att det var ett självklart beslut för mig att fatta. Barnens säkerhet och behov av en bra pedagogisk verksamhet har varit vägledande i mitt beslut.

Pressmeddelandet finns även här. Läs även DN, ABC, SR.

Annonser

5 Comments »

 1. Hej Lotta! Jag vill bara säga hur fruktansvärt dåligt det är att blogga om beslutet Innan man överhuvudtaget har informerat både föräldrar, ägare och personal på förskolan. Verksamheten må vara ”av så undermålig kvalitet” som du skriver, men för det så är ju verksamheten fortfarande igång och fokus från personalens sida ska vara på barnen och inte på oklara spridningar i media, som Ni skapat!

  /Freja

  • Hej Freja! Beslutet undetecknades i tisdags morgon. Det var då offentligt med omedelbar verkan. När jag bloggade om det hade journalister redan fått tillgång till beslutet. Det fanns således inga som helst möjligheter att vänta att offentliggöra beslutet innan alla parter fått informationen. Förslaget att dra in tillståndet hade ju dessutom varit offentligt flera veckor.
   mvh
   Lotta

 2. Ja Lotta kanske dags att även granska den kommunala förskolan och dess brister. Tro mig det finns brister men som jag uppfattar det idag pågår en osund dialog via massmedia samt att de förvaltningar som är berörda agerar inte på ett lämpligt sätt. Jag tror att det är dags att våga ta en dialog.
  Inte som nu endast med föräldrar eller de i kommunen.
  Det är många saker som behöver ventileras. Hoppas att du vågar vara en rakryggad politiker som vågar ta ett samtal.
  Du vet var du ska vända dig.

  /Sven

 3. Måste också påpeka att det sticker i ögonen på alla som inte får dagisplats i stadsdelen och har för länge sedan förbrukat sina föräldradagar. En privat förskola har missskötts och då helt plötsligt lyckas ni trolla fram en helt ny kommunal förskola. Man undrar om det var för att barnen bodde i Gamla Stan eller om det var för att det uppmärksammades i media?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s