I morse var det dags för kommunalt studentråd igen. Stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius och jag själv mötte representanter för Stockholms studenters centralorganisation samt från Stockholms största studentkårer.

Framförallt var frågan om studentbostäder på agendan. Hur kan vi från kommunens sida hjälpa till, och vad är det för typ av boende studenterna efterfrågar? Allt från studentboende på båtar och byggnormer, till andrahandsuthyrning och parkeringstal diskuterades. Även nya former av studentboenden, långt borta från den klassiska korridoren, diskuterades.

Vi fick också chansen att prata om vad avskaffandet av kårobligatoriet lett till. Samtliga närvarande kårer hade tappat färre medlemmar än de räknat med, och de hade också hittat nya sätt att göra medlemskapet mer attraktivt. Samtidigt är det naturligtvis en stor utmaning för kårerna att säkra sin finansiering för att säkerställa sin verksamhet.

Vi har också bestämt att snart träffas igen för att prata om hur staden, näringslivet och högskolorna ytterligare kan samarbeta när det bl a gäller praktikplatser, examensarbeten, gästföreläsare och fadderskolor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s