Stockholms femteklassare når allt bättre resultat i svenska, engelska och matematik. När utbildningsförvaltningen jämfört resultaten på de nationella proven i årskurs fem visar det sig att elevernas resultat förbättrats i alla tre ämnena mellan 2009 och 2010. Allra mest ökar resultaten i matematik och svenska, något som Svenska Dagbladet uppmärksammar i en artikel i dag.

Jag hoppas och tror att de förbättrade resultaten i femman till stor del är en effekt av de reformer för tidig kunskapsuppföljning som vi genomfört i Stockholms skolor de senaste åren. Genom satsningar på läsutveckling och skriftliga omdömen har vi ökat förutsättningarna för att tidigt upptäcka elevers behov av stöd och utmaningar. Dessutom har vi genomfört riktade satsningar med extra resurser i matte och svenska till de skolor som haft lägst kunskapsresultat.

Miljöpartiets Per Olsson är dock inte imponerad av mig. Om resultatet av vår politik är han dock mindre reserverad ”Det är bra, rentav utmärkt.”

Annonser

2 Comments »

  1. Jag skulle vilja komma i kontakt med en skola som utvecklat sina kumskapsresultat till det bättre! Detta pga att jag kommer att skriva ett examensarbetet inom detta område! Jag skulle vara tacksam för tips och snabbt svar!!

    MVH

    Emelie emelie.persson.87@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s