Igår fattade Stockholms Stadshus AB beslut om direktiv till våra tre kommunala bostadsföretag. Beslutet innebär att vi följer upp tidigare beslut om att inte längre omvandla hyresrätter till bostadsrätter i Stockholms innerstad och att denna begränsning nu också kommer att gälla närförort samt en del ytterstadsområden där upplåtelseformerna redan är blandade.

Folkpartiet har alltid värnat blandade upplåtelseformer. Det är viktigt att det finns lägenheter både för människor som vill äga sitt boende och för dem som vill hyra. Ägandet leder till större ansvar för det bostadsområde man bor i och därför är det viktigt att fortsätta omvandlingsprocessen i de områden som helt domineras av allmännyttan.

Socialdemokraterna säger sig också värna blandade upplåtelseformer. Detta saknar all trovärdighet eftersom partiet i varje enskilt läge röstar emot omvandlingar, var de än sker i staden. Så också vid mötet igår. Därmed har socialdemokraterna helt fjärmat sig från tidigare finansborgarrådet Annika Billström (s) som faktiskt gjorde ett försök att sätta igång omvandlingar i ytterområdena. Men det var så klart när partiet befann sig i majoritet, i opposition är allt annorlunda.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s