I augusti kommer 32 elever kunna starta sin utbildning vid Stockholms första Vård- och omsorgscollege vid Kungsholmens gymnasium, i samverkan med Sophiahemmets Högskola. Det är glädjande, framförallt därför att ett nära samarbete med yrkeslivet ger eleverna mycket goda chanser till jobb efter studenten.

Eftersom karriärvägar i vård och omsorg är viktigt för branschen som helhet ger utbildningen bra förutsättningar för fortsatta studier på högskolenivå. Colleget är resultatet av ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Annonser

1 kommentar »

  1. Utbildad Äldreomsorgspersonal behövs verkligen. Men jag kan inte tro att någon av dessa elever du talar om Lotta, någonsin kommer att sätta sin fot hos Attendo Care, med tanke på alla förbrukade förtroenden, kontraktsbrott och Lex Sarah anmälningar Attendo Care har på sin meritlista.

    Nu senast är det ju Vintertullens Äldreboende på Södermalm, som kritiseras, där Attendo Care har fått fortsatt FÖRTROENDET av oförstående politiker, att vårda de gamla och sjuka.

    Sjuksköterskeelever från Ersta Sköndal Högskola, som praktiserade på Vintertullen i somras, gjorde en kraftfull anmälan sedan de bevittnat oacceptabel behandling av de gamla och sjuka på Vintertullen.

    Det bör nu vara högsta prioritet att förse Äldreboenden och Hemtjänsten med vårdutbildad personal.

    Som det nu ser ut, liknar Äldreomsorgen människohandel, där våra gamla och sjuka tvingas, genom sitt vårdbehov, indirekt förse internationella riskkapitalbolag med oförtjänta pengar i överflöd, som dessutom inte skattas för i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s