I dagarna distribueras Utbildningsförvaltningens tidning LÄRA. Där är jag intervjuad om allt från GS-IT till skolans historiska kunskapsuppdrag, och mer därtill. Här hittar du hela tidningen som pdf; intervjun finns på sidorna 14-18.

Annonser

2 Comments »

  1. Ett genomtänkt skolpolitiskt program tycker jag. Som du säger har vi mycket att lära av Finland. Vi kan också lära oss mycket av skolpolitiska misslyckanden i andra länder, vi behöver inte stirra bara på de svenska socialdemokraterna monumentala misslyckande i skolpolitiken.
    I Frankrike har dom aldrig skolreformer. Mycket av den ”gamla goda tiden” finns kvar, men det finns inga nydanande kurser och inget pedagogiskt nytänkande.
    I USA har lärarfacken stoppat försöken att upptäcka och belöna bra lärare med tester och andra vettiga metoder. I stället fortsätter elevbedömning av lärarna att vara starkt förankrat i utbildningssystemet, och resultatet har blivit många pladdriga och underhållande kurser utan något substantiellt innehåll (läs gärna senaste numret av The Economist).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s