Fridah Jönsson tycker idag i Metro att att fokuset på skolmaten borde ligga på att det är gott. Däremot är det enligt henne inte lika viktigt att den är ekologisk, kalorisnål eller närproducerad. Där håller jag inte med. Det är viktigt att maten smakar bra men också att den ger näring och styrka att klara av skoldagen.

Det ska gå att göra både nyttig, ekologisk och god skolmat på samma gång. Många skolor i Stockholm gör också det redan. Det som visat sig avgörande är fantasi och entusiasm inför matlagningen. Med nya sätt att se på matlagningen kommer nya möjligheter, som inte behöver vara dyrare eller mer personal intensiva. God mat lagas med omtanke och av bra råvaror, då blir det god skolmat. En tanke vore också om maten kunde ge eleverna något som de inte är vana vid och som kan ge nya smakupplevelser. Det finns skolor i Stockholm som lyckas!

Jag har tidigare skrivit om detta här.

Annonser

2 Comments »

  1. Varför vänta då?
    Barn är också människor och skiter i visionerna.
    Det gäller barnen HÄR OCH NU!
    Och det är Alliansen som har makten.
    Detta borde redan vara genomfört på alla skolor, sjukhus, dagis och i äldreomsorgen!
    Ingenting är omöjligt, men i det här fallet krävs empatiska politiker och beslutsfattare.
    Var finns dom?
    Pengar saknas inte.
    Sätt fart nu!
    Sluta snacka.
    Handla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s