Igår hade jag den stora glädjen att dela ut 160 gesällbrev i 19 olika yrken till de gesäller som klarat sina prov.

Tillsammans med Stockholms Hantverksförening och Företagarna Stockholms stad samlades flera hundra gesäller med stolta familjer i Blå hallen.

Riktigt hantverk är någonting som länge sågs som förlegat. Det hörde hemma i det gamla Sverige och istället skulle alla bli akademiker, eller gå direkt in i industrin. Lyckligtvis har inte hantverket glömts bort, och det är därför extra roligt att se vilka fantastiska skapelser många gjort. Nedan hittar du bland annat en blombukett helt i sockerlag av Helena Henriksson, och två fantastiska sadelväskor av Veronica Pietsch. Hantverket är på väg tillbaka och jag är säker på att de 160 gesällerna som igår fick sina gesällbrev går en strålande karriär till mötes. I Folkpartiet har vi länge slagits för rätten till lärlingsutbildningar och det är tydligt att vi tänkt rätt.

Ett godkänt gesällprov är en garanti för konsumenten och samtidigt en god grund för gesällen att ytterligare utveckla sig och avancera i sitt yrke. Samtidigt är produkterna närproducerade och unika, något som verkligen känns modernt.

Fler bilder nedan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s