Lilla Aktuellt rapporterar om att fyra av tio elever inte tycker om skolmaten; så ska det naturligtvis inte vara.

I en rapport från Skolmatens vänner om hur mycket pengar varje kommun lägger på skolmaten klarar sig Stockholm bra. Skolmaten handlar dock minst lika mycket om skolmåltidspersonalens kunnande och engagemang, som om pengar. 

I Stockholm arbetar vi mycket med att utveckla personalens kreativitet och skicklighet. För något år sedan tillsatte Stockholms stad en kostchef vars uppgift är att ta ett helhetsgrepp om maten i våra skolor. Det handlar mycket om att samordna och överblicka nivån och kvaliteten på maten som serveras. Arbetet med kompetensutveckling för personalen är viktigt. I slutändan är det personalen i skolmatsalen som är vår främsta resurs och som gör den största skillnaden.

En engagerad ledning som tar frågan om skolmat på allvar är en annan viktig del. Tydligt ledarskap är en nyckel för att arbetet med bättre skolmat ska gå framåt.

Advertisements

5 Comments »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s