De senaste fyra åren har Stockholm byggt ut förskolan med omkring 8000 platser. Även de kommande åren kommer behovet av nya förskolor vara stort. 

Svårigheten att hitta lämpliga lokaler är den största flaskhalsen i utbyggnaden, framför allt i innerstaden. Trots de enorma ansträngningar som gjorts behövs ännu fler lokaler. Därför har Folkpartiet att Stockholms stad tagit initiativ till en samverkan mellan staden, fastighetsägare, näringslivet och andra tänkbara aktörer för att dammsuga staden på lokaler. Vi är övertygade om att kreativitet och informationsutbyte mellan alla som över huvud taget sitter på en lokal i Stockholm kommer bidra till fler förskolor.

De allra flesta föräldrar önskar plats för sina barn i förskola i det egna bostadsområdet. Stockholm behöver fler förskoleplatser, inte minst i nya bostadsområden. Vi vet sedan tidigare att bostadsområden ibland planerats och byggts utan att plats för tillräckligt antal förskolor (oavsett politiskt majoritet). När vi planerar för den växande staden får inte misstagen upprepas. För varje lägenhet som planeras, ska det också finnas en viss andel förskoleplatser. Då anpassas projektering efter detta och tillräckligt många förskolor läggs in i planeringen redan på ett tidigt stadium. Det borde vara ännu mer självklart att få plats med barnen än med bilen.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s