Foto Karin Dhakal

Det känns lite märkligt att det redan gått fyra år sedan majoriteten tillträdde här i Stadshuset i Stockholm. Än mer märkligt känns det att nu nomineras till skolborgarråd för ytterligare fyra år. En borgerlig majoritet har inte vunnit makten i Stadshuset två val i rad sedan 1954. Det är onekligen uppfordrande att veta att stockholmarna gett oss detta förtroende.

Precis som efter förra valet kommer folkpartiet att ha två borgarråd, Madeleine Sjöstedt och jag. Ann-Katrin Åslund som hittills varit andre vice ordförande i kommunstyrelsen kommer framöver att bli förste vice ordförande.

En relativt stor förändring jämfört med förra mandatperioden är att folkpartiet nu får ansvaret för de tunga fastighetsfrågorna. Inte sedan Ulrika Francke var stadsbyggnadsborgarråd i mitten av 1980-talet har folkpartiet haft direkt ansvar för den typen av hårda frågor. Att Madeleine Sjöstedt nu får ansvaret för fastighetsnämnden med 1800 byggnader i staden, och mängder av torg dessutom, gör att folkpartiet kan ta ett stort ansvar för stadens utveckling.

Jag vill också passa på att hälsa Per Ankersjö, nytt miljöborgarråd, Regina Kevius, nytt stadsbyggnadsborgarråd och Anna König Jerlmyr, nytt socialborgarråd, välkomna till jobbet på måndag!

Annonser

2 Comments »

  1. Uppfodrande, ja! Formuleringen är glädjande! Den måste innebära en lyhördhet för människors kunskap och behov. Skolbarn och dagisgrupper använder dagligen oavsett väder och årstid Strandskogen vid Ullerudsbacken i Farsta Strand för lärande, lek och rörelse.
    Skogen hotas nu av byggnation. 23 lyxlägenhet ska förstöra den sista enhetliga biotopen i Farsta. Prisbelönad av kommunen. Folkstorm har utbrutit! Tidigare, 1991 och 1997, har (fp) hjäpt oss att bevara Strandskogen åt nutida och kommande generationer! Skolor och dagis behöver denna skyddsvärda ädellövsskog! Dess fågel- och växtliv. Fråga lärarna på Magelungsskolan och Vätterosens förskola!
    Vi sätter lit och hopp till att (fp) räddar vår lunga i ett allt tätbebyggdare Farsta vid Stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 21 oktober!

  2. Det vore helt oetiskt att bygga i Farsta strands gröna lunga trots massiva protester av de boende i området ,som kommer att få sitt paradis förstört. Vad är den representativa demokratin? jo enligt mitt sätt att se, så röstar man, sen gör de valda precis vad de vill utan att lyssna ett dugg på vad folk tycker, och så har röstboskapen lurats att tro att de kan påverka sakernas tillstånd. Vill man försöka påverka lokalt, så lyder dessa politiker i stadsdelsförvaltningen under partipiskan således har vi svårt att påverka.
    Om man tar en promenad 50m ner till högerudsbacken så har man känslan av att vara ute i skogen, där skogen (den tilltänkta byggplatsen) fungerar som en ram och barriär mot Ullerudsbackens höghus och man ser inte höghusen när alla träd och växter blommar. Det är att släppa in stan i skogen och fördärva dess magi att bygga där, vi boende vill ha kvar vår underbara skog som skänker sådant mervärde till oss. Att ha boendet som enbart förvaringsplats med förstörd miljö omkring oss är inte acceptabelt M.V.H. Christer Karlbom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s