Sveriges kommuner och landstings VD, Håkan Sörman, försöker leda i bevis att SVT:s nya serie Starke man leder till politikerförakt. Tänk, det tror inte jag. Satir leder inte till förakt. Satir leder till att människor skrattar och kanske tänker till lite. Tv-serien Pistvakt leder inte till förakt för pistvakter. Politiskt satir är en självklarhet i en fungerande demokrati.

Politikerförakt skapar vi politiker själva. Det är när vi inte håller vallöften, genomför usla upphandlingar eller helt enkelt inte förmår att lyssna på medborgarna som politikerförakt skapas. Just nu känns det som att SVT:s makalösa avslöjanden om Göteborg riskerar att leda betydligt större politikerförakt än samma kanals nya satirserie Starke man. Verkligheten överträffar återigen dikten.

Annonser

5 Comments »

 1. Lotta Edholm skriver
  ”Politikerförakt skapar vi politiker själva. Det är när vi inte håller vallöften, genomför usla upphandlingar eller helt enkelt inte förmår att lyssna på medborgarna som politikerförakt skapas.”

  Rätt! Men det gäller att inte BARA konstatera detta faktum!
  Det gäller även att sköta sitt åtagande, samt att föregå med gott exempel, som politiker.

 2. Jag tror du är inne på rätt spår. Din forna kollega Alvendal har i åtskilliga fall bidragit till politikerföraktet. Hennes avsaknad av respekt för både medborgare, boende och sakkunniga tjänstemän (dvs alla andra med annan uppfattning än henne själv, Ankersjö och YIMBY) gjorde väl dessutom att hon fick sparken eller?

  Ett av många ex: https://lottaedholm.wordpress.com/2009/05/04/stadsmuseet-en-viktig-varnare-av-kulturvarden/

  Hoppas det nya borggarrådet är mer lyhört och ödmjuk inför sitt uppdrag. Av hennes hemsida att döma verkar det dock inte så. Kan hon som ansvarigt borggarråd verkligen ge tips till hur man ska lura tjänstemän och politiker?

  Vet man något om bygglov så fattar man ju dessutom att hennes ”avslöjande tips” är helt galna.

  http://www.reginakevius.se/sidor/bygglov.html

 3. I sammanhanget är väl dessutom det folkpartitiska borggarrådet Sjöstedt ett relevant namn att nämna. Hennes hantering av Aspuddsbadet är bland det värsta i förakt-väg på bra länge.

  Kan du inte säga till henne att skärpa sig. Hon framstår som en väldigt osympatisk och maktfullkomlig person. Vilket inte alls klär henne.

 4. Hej Lotta!

  Det här skapar förakt –
  http://www.presskontakt.se/pressreleaser/visa/pressrelease/184995/stockholms-stad-gor/0D35FF35-F1BC-5B3B-C204-272A5C991231
  + idag
  http://www.dn.se/sthlm/it-miljoner-till-skolor-far-kritik-1.1194124

  Sammanlagt handlar det nu om 35 miljoner * 3 år (2010-2012), 20 miljoner för program samt 23 för övriga kostnader. 78 miljoner i år + 70 miljoner kommande två år = 148 miljoner + dessa 75 nya miljoner. GS-IT är redan en förlust och nu har utbildningsförvaltningen pytsat in totalt 148 + 75 miljoner + extra bidrag för att få trådlösa nät att fungera. Hur mycket skall GS-IT få kosta innan något händer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s