Elvira, fyra månader, tycker också det ska vara kul att ha barn i stan

Igår presenterade jag och Mark Klamberg, kandidat till fullmäktige, vårt program för föräldrar och barn i Stockholms innerstad.

Programmet innehåller ett flertal punkter, bland annat kultur i parker och parklekar, mer vuxenkultur där barn är välkomna, fler fik i parklekarna, att även barn med funktionsnedsättning ska rätt till innerstaden, utökat stöd för föräldrar, nytt Rum för barn i Medborgarhuset samt kollo för alla. 

Genomskinliga och upplysta hissar är inte så lätta att förstöra och förorena. Därför borde alla offentliga hissar byggas om till ”genomskinliga” hissar. Man ska inte behöva undvika hissarna på grund av stank eller rädsla. Genomskinliga hissar ökar säkerheten och minskar nedsmutsningen.

Vi ska också eftersträva till exempel fler skötbord på toaletter i offentliga miljöer. Samtliga större toaletter i offentliga lokaler ska ha skötbord på både dam- och herrtoaletterna.

Läs hela programmet Det_ska_va_kul_att_ha_barn_i_stan_20100831[1]

Annonser

2 kommentarer »

  1. Och i ytterstaden ..?!
    Hässelby-Vällingby har lika stor folkmängd som Södermalm, men biblioteken är knappast inbjudande för barn. Efter tre år inväntas fortfarande besked om biblioteket i Hässelby strand kommer att återuppstå efter nedläggningen.
    Eller ska vi ta oss barnen till Medborgarplatsen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s