Allt fler ungdomar väljer tekniska och naturvetenskapliga utbildningar, enligt nya siffror från utbildningsförvaltningen i Stockholm. Det är glädjande och en mycket välkommen utveckling. Jag tror att de som är intresserade gör väldigt rätt i att välja de här lite tyngre, mer teoretiskt inriktade programmen, för sin framtids skull. Även om det betyder lite mer pluggande.

Dessutom visar utvecklingen att vi gjort helt rätt som stöttat skolorna i deras satsningar på mer matte, teknik och naturvetenskap. Som skolborgarråd har jag också varit med och tagit en rad initiativ för att stärka dessa ämnen. Exempel på detta är mattecoacher på nätet, speciella inspirationsplatser för matematik, teknik och natur samt utvecklingslärare för ämnena. Dessutom kan elever på vissa skolor numera läsa gymnasiekurser i matematik redan under högstadiet, och KTH-kurser på gymnasiet.

Under 2009/2010 har intresset för teknikprogrammet ökat med 11 procent. Ökningen från 2006 är hela 26,6 procent. Intresset för naturvetenskapliga programmet har senaste läsåret ökat med 6,9 procent, och under hela mandatperioden med 15,5 procent.

Läs mer i dagens Metro.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s