Idag har jag kommenterat socialdemokraternas förslag till SL-butler tillsammans med landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP).  Socialdemokraterna vill möjliggöra för serviceföretag att etablera sig i tunnelbanan. Idén är inte så tokig. Folkpartiet ser gärna fler serviceföretag i närheten av kollektivtrafiken. Men vi vill också göra det möjligt för stockholmarna att köpa tjänsterna.

Med höjd kommunal- och landstingsskatt, borttagandet av RUT-avdraget, ökad fastighetsskatt med mera minskar hushållens köpkraft avsevärt.

Om RUT-avdraget avskaffas efter valet bedömer branschen att de får säga upp hälften av sin personal och att vart tionde företag får lägga ned. I Stockholm betyder det att 1 700 jobb försvinner. Socialdemokraternas skattepolitik kommer ytterligare att minska möjligheten för stockholmarna att köpa hushållsnära tjänster.  Om stockholmarna inte har råd att betala spelar det ju ingen roll hur nära tvättfirman finns. Folkpartiet vill istället utöka RUT-avdraget. Barnfamiljer och äldre ska få dra av 75 procent. Gärna serviceföretag i kollektivtrafiken, men gör det också möjligt för kunderna att köpa tjänsterna.

Annonser

5 Comments »

  1. Hmmm… Visst är det bra med fler hushållsnära tjänster, oavsett om de ligger i anslutning till T-banan eller inte. Det är inte riktigt det som är det viktiga, det är om man har råd att betala för tjänsterna eller inte. Kostar det för mycket spelar det ingen roll var tjänsten erbjuds.
    Det hela luktar desperation från sossehåll, de försöker förtvivlat hitta något som kan likna ett alternativ till RUT/ROT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s