Nästa torsdag fattar Stockholms utbildningsnämnd beslut om Rinkebyakademiens återuppbyggnad. Det är viktigt för oss som är politiker att vi agerar snabbt. Därför återuppbygger vi nu Rinkebyakademiens lokaler. Min förhoppning är att med en snabb återuppbyggnad kommer Rinkebyakademien  även fortsättningsvis vara en central punkt  i området.

Rinkebyakademien har fungerat som en viktig mötesplats för skola och arbetsliv, elever och arbetstagare. Akademien erbjuder mentorsprogram och ämnesfördjupningar för skolungdomar. Natten till den 9 juni 2010 brändes Rinkebyakademien ner till grunden.

Rinkebyakademien startade 2008/2009. Akademiens mentorsprogram knyter samman skola och näringsliv och ger ungdomar en god inblick i arbetslivet. Akademien erbjuder också ämnesförbjudning vilket bl a innebär att högstadieelever ges möjlighet att läsa gymnasiekurser.

Läs mer om Rinkebyakademien här http://www.rinkebyakademien.se/

Annonser

3 Comments »

  1. Jag tycker det är positivt att Rinkebyakademin återuppbyggs. Om inte annat så för att de käcka och pigga ungdomarna i Rinkeby då får chansen att bränna ned den en gång till.

  2. Stockholms stad bygger upp verksamheter som bränns ned. Vi viker inte undan för den lilla destruktiva grupp som förstör, oavsett vilken del av staden det gäller.

  3. Så länge kostnaderna går på allmänheten (via försäkringen) så går det bra.

    Vad är sannolikhteen att det var en av eleverna som brände skolan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s