I dagens SvD intervjuas socialdemokraternas gruppledare Carin Jämtin. Helt oförblommerat erkänner hon där att en eventuell folkomröstning om Förbifarten är ett sätt att lösa de interna problemet inom vänstertrojkan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Jag har väldigt svårt att förstå varför stockholmarna ska behöva satsa mångmiljonbelopp av skattemedel på en folkomröstning som enbart tillkommit för att lösa ett internpolitiskt problem. Men det visar väl framförallt att socialdemokraterna idag är ett tämligen lealöst parti som inte riktigt kan leva upp till rollen som ett ledande parti.

Annonser

2 Comments »

  1. Hej!

    Carin Jämtin – allt annat än lealös!!!

    Förvisso kanske socialdemokraterna idag är ett tämligen lealöst parti i en mycket svårtstyrd treenighet med Vänsterpartiet och Miljöpatiet. Man att ha mod att säga som det är – det ska man ha en eloge för! Det är 100 %modigt och 0 % lealöst!

    Alltså, ge Carin Jämtin en eloge och beröm som person och slå istället på oppositionens balansakt. Och det faktum att de ägnar sin energi och kraft åt att balansera istället för att gå framåt!

  2. Tja, ärligt var det förvisso 🙂 Direktdemokrati är inget dåligt sätt att komma till beslut, fungerar i Schweiz alldeles utmärkt ur medborgarperspektiv.
    Vad gäller kostnaden är jag säker på att skattemedel bränns på tokigare sätt än till folkomröstningsändamål, t ex. dåliga upphandlingar på flera års kontrakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s