Dagens tredje och sista seminarium står utbildningsförvaltningen i Stockholm för. Det handlar om Next China och Next India, två projekt som bland annat innefattar att elever från tolv av Stockholm stads skolor får åka iväg på ett utbyte i Indien eller Kina. Under världsutställningen i Shanghai fanns ett antal elever med som under tre veckor genomförde sin praktik i Kina i samarbete med näringslivet. Jag kan bara tänka mig att det är en mäktig upplevelse.

På seminariet fick vi också lyssna på Transfer som är en organisation som förmedlar företagarföreläsare till skolorna i Stockholm och Kunskapspriset. Alla kan nominera, och vinnaren tar hem priset på en kvarts miljon inom respektive kategori. Senast att nominera är på måndag och gör det gör man enklast på kunskapsprisets hemsida.

För Stockholms del handlar det också om att hitta nya former för samverkan mellan gymnasieskolor med universitet, företag och organisationer. Kunskap och förståelse för globala villkor blir viktigare i en alltmer globaliserad värld; det gäller naturligtvis även skolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s