Nu är det klart att samtliga skolor i Stockholm kommer att tilldelas mer pengar under innevarande år. Sammanlagt fördelas 95 miljoner kronor ut varav 20 miljoner går till förskolorna och 75 miljoner till grund- och gymnasieskolorna. Satsningen innefattar såväl kommunala som fristående skolor.

När vi lade budgeten i höstas för 2010 var vi medvetet väldigt försiktiga, eftersom det var svårt att se den totala bilden. Nu visar det sig att staden gör ett bättre resultat än väntat, och väljer då att satsa på teknikutveckling i skolan med till exempel trådlösa nätverk i alla skolor.

För grundskolan och gymnasieskolan betyder satsningen att varje skola får mellan 625 och 870 kronor per elev. Satsningen innebär även att förskolebarnen ska få tillgång till it på ett annat sätt än tidigare och förskolorna får en tilldelning motsvarande 400 kronor per barn. Svenska barn har generellt god tillgång till datorer hemma, men inte i skolan jämfört med andra OECD-länder. Det är viktigt att även små barn tidigt får kunskap inom it-området, säger, Lotta Edholm (FP).

Annonser

2 Comments »

  1. Frågan är nu om mer pengar satsas på förskolan och skolan, vilken uppföljning sker från myndigheternas sida? Kollar man årsredovisningar, hur skolan skött undervisningen, hur mycket pengar som går till barnen och de anställda? Med tanke på vissa övervinster inom alla konkurrensutsatta sektorer är det en berättigad fråga.
    Det är våra skattepengar det handlar om.

  2. Svaret är ja på samtliga frågor. Stockholms stad gör dessutom egen pedagogisk revision av verksamheterna. Det är viktigt att försöka ta reda på varför vissa skolor lyckas medan andra misslyckas, trots liknande förutsättningar. Då kan man också sätta in särskilt stöd där det behövs. Tyvärr har utvärderingar av den svenska skolan inte varit tillräckligt bra. Politiker har under lång tid varit märkligt ointresserade av vad solan faktískt uppnår. Det har jag varit fokuserad på att försöka förändra under min tid som skolborgarråd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s