I förra veckan svarade utbildningsnämnden på regeringens remiss om betyg från årskurs 6. Naturligtvis var både utbildningsförvaltningen och allianspartierna positiva till förslaget. Det är bra att Sveriges elever får tydliga och klara besked tidigt om de klarar skolans mål eller inte.

Det anser inte oppositionen. Den klarar faktiskt inte ens av att formulera en åsikt i frågan, utan lämnade ärendet ”utan eget ställningstagande”. Det är symptomatiskt för hela skolpoltiken. Socialdemokraterna gör allt för att dölja sina synpunkter om skolan. Vänsterpartiet brukar dock glatt tillkännage att man helt vill avskaffa betygen, men denna gång tog väl strategerna över. Det är helt enkelt inte särskilt smart att flagga upp för väljarna att man är tokmotståndare till betyg. Bättre att vara helt tyst i frågan. Eller varför inte en folkomröstning?

Annonser

1 kommentar »

  1. Så ni är lika goda kålsupare allihopa menar du ? För att vara tyst i känsliga frågor och undanhålla sanningar är ju inte främmande för folkpartiet heller, eller hur?
    Se bara nu hur man trixar och missköter hanteringen av gifterna på badhustomten i Aspudden, helt olagligt!
    Vill du ha mer info, bara kontakta mig.
    Vi är många som registrerar vad som sker där och snart är det val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s