Mikael GenbergLottaPublikenI dag har jag för första gången besökt världsutställningen Expo här i Shanghai. Jag hade förmånen att som företrädare för Stockholms stad inleda ett otroligt spännande presseminarium med den svenske entreprenören och konstnären Mikael Genberg. Mikael är för många i Sverige välkänd för sitt projekt om en liten röd stuga på månen.

Förra sommaren placerade Mikael Genberg en röd stuga på Globen för att illustrera sin vision och dessutom har han med hjälp av Christer Fuglesang skickat upp en liten röd hopfällbar pappstuga till den internationella rymdstationen ISS. Målet är att i samverkan med Nasa skicka en uppfällbar röd stuga på 12 kvadratmeter till månen år 2013.

Syftet med seminariet var förstås att visa upp ett konkret exempel på den kombination av kreativitet och entreprenörskap som Stockholm vill associeras med. Mikael Genberg personifierar verkligen den andan. Nästan lika spännande som det var att lyssna på Mikael, var att iaktta de kinesiska journalisternas reaktioner på seminariet. Inledande klentrogna blickar ersattes snart av fascination och skratt. Det ska bli spännande att läsa tidningen här i morgon och se vad som skrivs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s