I dag har jag varit på Ärvingeskolan i Kista och invigt vårt projekt med mattecoacher. Eleverna i Stockholms alla skolor kan från och med nu få hjälp med sina matematikuppgifter av blivande mattelärare vid KTH, varje helgfri måndag-torsdag klockan 16-19 på ett chattforum via plattformen windows live messenger.

På Ärvingeskolan kunde jag följa några elevers kommunikation via nätet med mattecoacherna på KTH. Man kan antingen chatta skriftligt, skriva in formler och rita figurer, eller muntligt. Detta som ett komplement till de vanliga lektionerna och som ett stöd för läxläsningen. KTH:s lärarstudenter tränas samtidigt i att hjälpa elever och blir på så sätt bättre lärare när de är färdiga med sin utbildning.chatt med mattecoachen Maja

Det här är en del i Stockholms stads matematiksatsning. Alla Sveriges elever, inte bara Stockholms, måste bli ännu bättre i matematik för att klara globaliseringens framtidsutmaningar.

Eleverna på Ärvingeskolan verkar gilla att få mattecoachning via nätet – de har till och med startat en Facebookgrupp för mattechattare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s