I lördags slog Nätverket mot rasism till mot ett demokratiskt möte i Skärholmen. Med hot och våld trakasserade nätverkets medlemmar folkpartister som försökte genomföra ett helt vanligt torgmöte inför EU-valet den 7 juni.

Nätverket mot rasism gillar inte människor som företräder andra åsikter än de själva gör. Genom att systematiskt förstöra valaffischer och hota människor så försöker de inte bara stoppa demokratiskt framförda åsikter utan också stoppa människorna som framför dessa. Det är naturligtvis helt oacceptabelt. Att de som utsattes för våld och trakasserier i lördags själva till stor del är invandrare gör naturligtvis inte saken mer hedervärd.

Nätverket mot rasism tar inte ansvar för det som hände i Skärholmen i lördags. Genom att inte sätta ut några namn i pressmeddelandet om händelsen och genom att avidentifiera bilder på de som deltog i demonstrationen gör de dock med all önskvärd tydlighet klart att nätverket knappast kan sägas tillhöra demokratins förkämpar, snarare dess motsats.

I morgon tänker Nätverket mot rasism hålla ett möte i ABF:s lokaler i Skärholmen. Med tanke på de odemokratiska metoder som nätverket använder sig av så skulle det vara på sin plats om ABF bryter samarbetet med Nätverket mot rasism. Läs mer om detta på politikerbloggen.

Annonser

3 Comments »

  1. NMR använder sig inte av några ”odemokratiska” metoder, det var inte NMR som ”misshandlade” den folkpartist som gick till angrepp mot en aktivist. Den incidenten skedde innan NMR:s manifestation.

    Att försöka sammankoppla denna enskilda incident med NMR är som bäst komisk retorik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s